Hürmüz Krizine Evrilen İran Operasyonlarında Diplomatik Çıkmaz Derinleşiyor
ABD-İsrail ve İran çatışması, Hürmüz Boğazı merkezli bir krize evrilirken, sınırlı diplomatik temaslara rağmen çatışmanın yönetilebilir bir çıkış yoluna girdiğine dair net işaretler görülmüyor.
AB ve Avustralya İlişkilerinde Yeni Dönem: Güvenlik, Savunma ve Serbest Ticaret Anlaşması
AB ve Avustralya arasında kabul edilen kapsamlı Güvenlik ve Savunma Ortaklığı ile Serbest Ticaret Anlaşması, Hint-Pasifik bölgesinde stratejik iş birliğini derinleştirirken, ticari dinamikleri yeniden şekillendiriyor.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Birleşik Krallık Savunma Bakanı John Healey, Eurofighter Typhoon Projesi çerçevesinde uçakların idame ve işletmesine ilişkin teknik-lojistik destek protokolünü imzaladı.
AB ve Gana, karşılıklı güvenlik ve savunma iş birliğini derinleştirmek ve diyaloğu artırmak amacıyla 24 Mart 2026 tarihinde Güvenlik ve Savunma Ortaklık Anlaşması imzaladı.
Komisyon, Orman Yangınlarıyla Mücadelede Yeni Yol Haritasını Açıkladı
Artan yangın riskleri karşısında Komisyon, doğa temelli çözümler ve gelişmiş müdahale kapasitesi içeren kapsamlı bir yol haritası sundu.
AB-Çin 15’inci Güvenlik ve Savunma İstişareleri Toplantısı Gerçekleştirildi
AB ile Çin arasında Brüksel’de düzenlenen güvenlik ve savunma istişarelerinde Ukrayna savaşı, Asya-Pasifik gerilimleri ve küresel güvenlik konuları ele alındı.
Uyum Fonlarının Yaklaşık %10’u Öncelikler Kapsamında Yeniden Tahsis Ediliyor
Rekabetçilik düzeyinin artırılması ve enerji arzının güçlendirilmesi gibi AB stratejik önceliklerine katkı sağlama amacıyla 34,6 milyar avroluk kaynak yeniden programlandırıldı.
Avrupa Sayıştayı: Hizmetler Sektöründe Serbest Dolaşım Potansiyeli Kullanılamıyor
Avrupa Sayıştayı’nın değerlendirmesi, AB hizmetler sektöründe sınır ötesi faaliyetin sınırlı kaldığını ve Komisyonun engelleri kaldırmaya yönelik çabalarının yetersiz olduğunu ortaya koyuyor.
AB’de 2025 Yılında Sığınma Başvurularında Önemli Azalma
Açıklanan yeni sığınma verilerine göre 2024 yılına kıyasla 2025 yılında AB’ye ilk kez sığınma başvurusu yapanların sayısı %27 oranında azaldı.
AB’de 2025 Yılı Kişi Başına Gelir Tahminleri Yayımlandı
Satın alma gücü standardı (PPS) cinsinden ifade edilen kişi başına düşen GSYİH’de AB’nin en yüksek seviyeye ulaşan ülkesi Lüksemburg oldu.
İKV`DE GÜNDEM