60 günden fazla süredir eylemlerini sürdüren Tekel işçilerine Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) ve Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri tarafından destek verildi. ETUC yaptığı basın açıklamasında Tekel işçilerine desteğini açıkça belirtirken, Tekel’in 2008 yılında 1,72 milyar Avroya British American Tobacco’ya satıldığının ve bu özelleştirmenin ardından yaklaşık 12.000 işçinin işlerini kaybettiğinin altını çizdi. Türk hükümetine Tekel işçileri ile görüşmeleri tekrar başlatması çağrısı yapan ETUC, işini kaybeden işçilere
yasalar gereği tüm haklarının saklı tutulması önşartıyla birlikte diğer kamu kurumlarında istihdam sağlanması gerektiğini vurguladı.
Bunun yanında Tekel işçilerinin eylemi Avrupa Parlamentosu’nda da yankı buldu. AP’de Birleşmiş Avrupa Solu ve Kuzey Yeşil Solu grubu üyesi João Ferreira tarafından verilen ve Avrupa Komisyonu tarafından yanıtlanması istenen soru önergesinde “Avrupa Komisyonu, TEKEL işçilerine karşı gösterilen baskıcı hareketin hedefinin onları terörize etmek ve siyasi etkinliklerini engellemek olduğu ve Türk işçileri ve vatandaşlarının temel demokratik haklarını pervasız biçimde ihlal ettiği görüşünde değil mi?” denildi. Ferreira soru önergesini sunduğu sırada yaptığı konuşmada, işçilere yönelik saldırıların, göstericilere karşı tazyikli su ve biber gazı kullanılmasının yanında copla yapılan saldırıları da kapsayarak arttığını ve bazı işçilerin yaralanmasıyla ciddi bir boyut kazandığını belirtti.