İKTİSADİ KALKINMA VAKFI
E-Bülteni
17-23 MAYIS 2010

AVRUPA PARLAMENTOSU ET YAPIŞTIRICISI ENZİMİNİN KULLANIMINI VETO ETTİ

Avrupa Parlamentosu, 19 Mayıs 2010 tarihinde beklenmedik bir şekilde “et yapıştırıcısı” olarak da bilinen thrombin enziminin gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılmasını veto etti. Oylamada 370 evet, 262 hayır ve 32 çekimser oy kullanıldı. Et yapıştırıcısı enzimi domuz ve dana etinin yenebilir kısımlarından elde ediliyor. Avrupa Parlamentosu Sağlık ve Gıda Güvenliği Komitesi parlamenterleri et parçaları üzerindeki bu yeniden düzenlemeyi kabul edilemez buldular, çünkü bu durumun tüketicileri yanıltabileceğini düşündüklerini açıkladılar.