İKTİSADİ KALKINMA VAKFI
E-Bülteni
İKTİSADİ KALKINMA VAKFI
E-Bülteni

MARIA DAMANAKI TÜRKİYE`Yİ ZİYARET ETTİ

Avrupa Komisyonu`nun Denizcilik ve Balıkçılıktan Sorumlu Üyesi Maria Damanaki, 6-9 Ekim 2010 tarihlerinde Ankara ve İstanbul`da çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye`ye geldi.
MARIA DAMANAKI TÜRKİYE`Yİ ZİYARET ETTİ

Avrupa Komisyonu'nun Denizcilik ve Balıkçılıktan Sorumlu Üyesi Maria Damanaki, 6-9 Ekim 2010 tarihlerinde Ankara ve İstanbul'da çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye geldi. Denizcilik ve balıkçılık konularında görüşmeler yapmak, sürdürülebilir bir deniz çevresi ile sürdürülebilir bir balıkçılık ortamının yaratılması ortak hedefi doğrultusunda AB ile Türkiye arasında daha sıkı bir işbirliği yaratabilmek amacıyla görüşmeler yapmak üzere Türkiye'yi ziyaret eden Damanaki, görüşmeler kapsamında sırasıyla Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bir araya geldi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yapılan görüşme öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Damanaki, AB olarak denizcilik alanında Türkiye'yi çok önemsediklerini, yapıcı ve uyumlu bir denizcilik politikası oluşturulması amacıyla, bu alanda yapılan tartışmalara Türkiye'nin de taraf olması gerektiğini söyledi. Avrupa Komisyonu'nun katılım müzakerelerinizde gerçek bir ilerleme sağlayabilmek için çok ciddi çaba sarf ettiğinin altını çizen Komisyon Üyesi, 12 Eylül 2010 tarihinde düzenlenen referandum sonuçlarından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

İstanbul programı kapsamında denizcilik alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri ile bir araya gelen Komisyon Üyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nde Avrupa'nın balıkçılık ve denizcilik toplumlarının geleceğinin daha iyi yönde şekillendirilmesi ile “Türkiye ve AB'nin Akdeniz ve Karadeniz denizcilik politikalarına ilişkin ortak gündemleri” konulu bir toplantıya katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada Maria Damanaki, AB'nin Ortak Balıkçılık Politikası alanında sürdürülen reform çalışmalarının önemini vurgularken, kararların tamamıyla bilimsel temellere dayalı olarak alınması; kontrol ve uygunluk düzeylerinin artırılmasına yönelik tam bir kararlılık sergilenmesi ve hem Birlik içinde hem de Birlik dışında, balıkçılık filolarının aşırı kapasitesinin azaltılmasına duyulan gereksinimi dile getirdi. Komisyon Üyesi bu ilkelerin, özellikle orkinos stoklarının yeniden kazanılması gibi ortak amaçlar söz konusu olduğunda, ICCAT (Uluslararası Atlantik Orkinoslarını Koruma Komisyonu) gibi uluslararası ortamlarda uygulanmasına duyulan ihtiyacın da altını çizdi.

Diğer Yazılar