İKTİSADİ KALKINMA VAKFI
E-Bülteni
İKTİSADİ KALKINMA VAKFI
E-Bülteni

AB’NİN DİĞER DÜNYA ÜLKELERİYLE DIŞ TİCARETİ İHRACATTAKİ ARTIŞ SAYESİNDE FAZLA VERDİ

AB istatistik kurumu Eurostat’ın 17 Kasım’da açıkladığı verilere göre ihracattaki artışa bağlı olarak, bu yılın Eylül ayında Avro Alanı dış ticaret dengesi fazla verdi.
AB’NİN DİĞER DÜNYA ÜLKELERİYLE DIŞ TİCARETİ İHRACATTAKİ ARTIŞ SAYESİNDE FAZLA VERDİ

AB istatistik kurumu Eurostat’ın 17 Kasım’da açıkladığı verilere göre ihracattaki artışa bağlı olarak, bu yılın Eylül ayında Avro Alanı dış ticaret dengesi fazla verdi. Avro Alanı’nın, bu alan dışında kalan dünya ülkeleriyle dış ticaret fazlası 3,7 milyar Avro oldu.  Bir önceki yılın Eylül ayında ise 6 milyar Avro dış ticaret açığı kaydedilmişti. Dış ticaret açığı 2008 yılı Ağustos ayında 10,8 milyar Avro’dan 2009 Ağustos’ta 2,3 milyar Avro’ya indi. Eylül 2009’da bir önceki aya göre ihracat %5,5 ve ithalat %1,1 artış gösterdi.

AB-27’nin AB dışı ülkelerle dış ticaret dengesi ise Eylül 2008’de 24,5 milyar Avro’dan  Eylül 2009’da 11,2 milyar Avro’ya indi. Dış ticaret açığı Ağustos 2008’de 28,5 milyar Avro’dan  Ağustos 2009’da 12 milyar Avro’ya düştü. Eylül 2009’da bir önceki aya göre ihracat %3,4 ve ithalat %2,2 arttı.

Diğer Yazılar