16 Eylül 2007 tarihinde Yunanistan'da yapılan genel seçimleri Kostas Karamanlis'in lideri olduğu iktidardaki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) kazandı. YDP geçerli oyların yüzde 41.85’ini alırken, Yorgo Papandreu liderliğindeki PASOK oyların yüzde 38.11’ini kazandı. 2002 seçimlerine oranla YDP yüzde 3, PASOK ise yüzde 2 dolayında oy kaybetti.
Sonuçlara göre 300 üyeli Yunan parlamentosunda YDP 152, PASOK 102 sandalye kazandı. Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Radikal Sol İttifak Partisi (SYRİZA) ve Türkiye’nün AB üyeliğine karşı çıkan Ortodoks Halk Birliği Partisi (LAOS) ise yüzde 3lük seçim barajını geçerek Yunan Parlamentosuna milletvekili göndermeye hak kazandı. Buna göre KKE yüzde 8.14 oy oranı ile 22, SYRİZA yüzde 5.03 oy oranı ile 14, LAOS ise yüzde 3.79 oy oranı ile Yunan Parlamentosunda 10 sandalye aldı. Batı Trakya'da Rodop ve İskeçe illerinden PASOK listesinden seçilen Türk milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Çetin Mandacı, genel seçim sonuçlarına göre parlamentoya girmeye hak kazandı.
Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı ilk açıklamada Karamanlis, tüm Yunanlılar'ın başbakanı olacağını söyledi ve seçmenlerin partisine, başlattığı reformlara devam etmesi için net bir talimat verdiğini belirtti. Başbakan Kostas Karamanlis, Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'dan yeni hükümeti kurma görevini aldığını söylerken, Yunanistan'ı daha ileriye taşıma yönündeki taahhütlerini yerine getirmek için çalışacaklarını söyledi.
Hatırlanacağı üzere, Ağustos ayında Yunanistan'ın Mora adasında 10 gün süren ve 64 kişinin ölümüne yol açan orman yangınları, yaklaşan seçimler öncesinde iktidardaki Karamanlis hükümetini zor durumda bırakmıştı.