İKTİSADİ KALKINMA VAKFI
E-Bülteni
İKTİSADİ KALKINMA VAKFI
E-Bülteni

AVRO ALANI İŞSİZLİK ORANINDA REKOR AZALMA GERÇEKLEŞTİ

Küreselleşmenin ve gelişmekte olan ülkelerin özellikle de Çin’in hızla artan rekabetinin istihdam kaybına yol açmasından korkulmasına karşın birçok AB üyesi ülkede işsizlik oranı düşüyor.
AVRO ALANI İŞSİZLİK ORANINDA REKOR AZALMA GERÇEKLEŞTİ

Küreselleşmenin ve gelişmekte olan ülkelerin özellikle de Çin’in hızla artan rekabetinin istihdam kaybına yol açmasından korkulmasına karşın birçok AB üyesi ülkede işsizlik oranı düşüyor. Eurostat’ın 1 Aralık’ta açıkladığı verilere göre Avro Alanı’nda işsizlik oranı Kasım 2005’ten bu yana %0.8 oranında azalarak %7.7’ye düştü. Bunun 1998’den bu yana görülen en düşük oran olduğu kaydediliyor. Aynı zaman dilimi içinde AB genelindeki işsizliğin ise %8.6’dan %7.9’a düştüğü belirtiliyor.

25 AB üyesi ülkeden sadece beşinde işsizlik azalmazken, en büyük azalma Estonya’da kaydedildi (%7.4’ten %4.2’ye). AB genelinde kadın ve gençlerin istihdamı sorun olmaya devam etmekle birlikte, bu dönemde kadın işsizliği %9.8’den %9.1’e, gençlerin işsizlik oranı ise %18.4’ten %17.3’e indi. Eurostat’ın bu son rakamlarının Avrupa Komisyonu’nun ekonomik büyüme ve istihdam artışı hedefi çerçevesindeki son tahminleriyle örtüştüğü belirtiliyor.

Diğer Yazılar