Dünya’daki en büyük 8 ekonominin (ABD, Rusya, Japonya, Kanada, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya) liderleri ile AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barosso, ABD’nin ev sahipliğinde Camp David’de bir araya geldiler. Avro Alanı’ndaki borçlanma krizi gündemiyle gerçekleştirilen G-8 Zirvesi’nde, İran’ın nükleer programı, Suriye’deki durum, Kuzey Kore’nin nükleer programı, küresel gıda güvenliği ve iklim değişikliği sorunları da ele alındı.
Avro krizi ile Yunanistan’daki ekonomik krizin öne çıktığı zirvede liderler arasında özellikle Avro Alanı krizinin aşılması konusunda görüş ayrılığı yaşandı. Fransa ve ABD krizin büyümeye dayanan politikalarla aşılması gerektiği görüşünde birleşirken, Almanya Şansölyesi Angela Merkel borca dayanan ekonomik büyümeyi reddettiğini ve borç krizinin aşılması için katı bir bütçe disiplini uygulanması gerektiğini belirtti. Toplantıda yaşanan bu görüş ayrılıklarına rağmen sonuç bildirgesinde, her iki politikanın da önemine vurgu yapılarak, büyümenin bütçe disiplini, yapısal reformlar ve geleceğe yönelik yatırımlarla sağlanabileceği yer aldı. Diğer yandan, seçimlerin ardından hükümetin kurulamaması üzerine yeniden genel seçime gitme kararı alan Yunanistan’ın Avro Alanı’nda kalmasının istendiği ve Yunanistan’ın taahhütlerini yerine getirmesinin beklendiği ifade edildi.
Zirvede ayrıca, Bağdat'ta yapılacak İran nükleer programı ile ilgili toplantı öncesi sorunu ele alan liderler, barışçıl yollarla çözüm için çabalarını artırma konusunda anlaşırken, İran'ın nükleer programının barışçıl amaçlı olduğunu uluslararası kamuoyuna ispat etmesi gerektiğini belirttiler. Suriye'de ise hızlı bir siyasi geçiş sürecine ihtiyaç olduğuna vurgulayan G-8 liderleri, Kuzey Kore'ye de nükleer konularda uluslararası normlara uyması gerektiğini vurgulayarak, Pyongyang’ın provokatif eylemlere devam etmesi durumunda daha fazla uluslararası izolasyonla karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundular. G-8 liderleri, Kuzey Kore’nin balistik füze ve nükleer denemeler yapması durumunda, BM Güvenlik Konseyi’nden yeni yaptırım kararı çıkarma konusunda hemfikir olduklarının da altını çizdiler.
Zirvede ele alınan bir diğer konu da petrol fiyatları oldu. ABD Başkanı Barack Obama’nın ABD’de nispeten yüksek seviyedeki petrol fiyatları nedeniyle G-8 ülkelerinden gerektiği takdirde stratejik petrol rezervlerini devreye sokmaları yönündeki talebi zirvede kabul görmedi.