İKTİSADİ KALKINMA VAKFI
E-Bülteni
İKTİSADİ KALKINMA VAKFI
E-Bülteni

G-7 DIŞİŞLERİ BAKANLARI ALMANYA`DA BİR ARAYA GELDİ

ABD, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada`dan oluşan dünyanın en büyük 7 sanayi ülkesinin Dışişleri Bakanları, Haziran ayında Bavyera`da düzenlenecek G-7 Zirvesi`ne hazırlık amacıyla 15 Nisan 2015 tarihinde Almanya`nın Lübeck kentinde bir araya geldi.
G-7 DIŞİŞLERİ BAKANLARI ALMANYA`DA BİR ARAYA GELDİ

ABD, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada’dan oluşan dünyanın en büyük 7 sanayi ülkesinin Dışişleri Bakanları, Haziran ayında Bavyera’da düzenlenecek G-7 Zirvesi’ne hazırlık amacıyla 15 Nisan 2015 tarihinde Almanya’nın Lübeck kentinde bir araya geldi.

Ukrayna'daki son durum, İran ile yürütülmekte olan nükleer enerji anlaşmasının Haziran ayında nihai sonuca bağlanması konusu, Suriye, Irak ve Yemen'deki son durum, Dışişleri Bakanları toplantısının ana gündem maddelerini oluşturdu. Dışişleri Bakanları Ukrayna krizine ilişkin olarak, Rusya’ya Minsk Anlaşması’nın koşullarına uyma çağrısında bulundu. Toplantıya ev sahipliği yapan Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna’da bir ateşkesten ziyade artan şiddetin durdurulmasının daha acil bir öncelik olduğunu belirtti. Rusya’nın İran’a füze satışına başlaması endişesini dile getiren Steinmeier, İran’ın nükleer programına ilişkin varılan anlaşmadan duyduğu memnuniyetin altını çizdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier ile AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise, AB’nin izlediği politikaları tartışmak amacıyla Alman bir öğrenci grubu ile bir araya geldi. Steinmeier ve Mogherini, öğrencilerin silah ihracatı, Yunanistan’ın Birlik içindeki geleceği, kalkınma yardımı ve sosyal adalet konularına ilişkin sorularını yanıtladı. Steinmeier Ukrayna’daki duruma ilişkin olarak, Avrupa’nın sınırlarını tekrardan çizilmesinin mümkün olmadığını belirtti. AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini ise Avrupa’da güvenlik kavramının oldukça fazla soru işaretine yol açtığını belirtirken, günümüzde güvenlik tehditlerinin ekonomik sorunlar, silahlı çatışma ve terörizm olduğunun altını çizdi. 

Diğer Yazılar